Opstijgend vocht | Spouwisolatie | Premies spouwmuurisolatie | Premies dakisolatie | Premies sociale huurwoningen | Jobs*2 | Realisaties
close
Home » Muurisolatie

Muurisolatie - Muur isoleren

Wat is muurisolatie?

Uw muren isoleren? Een verstandige beslissing! Muurisolatie kan u heel wat geld opleveren. Akkoord het isoleren van uw muren is een investering, maar dan wel een investering die u in een mum van tijd kan recupereren. Door muurisolatie te laten plaatsen draagt u niet enkel uw steentje bij aan een beter milieu, u kunt ook stevig besparen op uw energiefactuur. Besparingen tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening zijn mogelijk. Muurisolatie is dan ook altijd een goed idee.

 

Welke muurisolatie is mogelijk?

Wenst u uw muur te laten isoleren, dan zijn er een aantal mogelijkheden om dit te laten uitvoeren.
Wij zetten deze alvast kort voor u op een rijtje:

Muurisolatie
Muur isoleren
  • Spouwmuurisolatie
    Een spouw, kort door de bocht de open ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur kan u laten opvullen met spouwmuurisolatie. Hiervoor kunnen meerdere soorten isolatie gebruikt worden. De meest voorkomende zijn glaswol, EPS-parels, PUR en steenwol. Ze hebben stuk voor stuk hun voor- en nadelen. Niet enkel bij nieuwbouw kan er muurisolatie aangebracht worden, ook bij bestaande muren is het perfect mogelijk om spouwmuurisolatie te plaatsen. Hier ziet u na het isoleren van uw muur helemaal niets van. Er is geen breekwerk nodig om een muur van spouwmuurisolatie te voorzien en ook aan het uitzicht van de muur en dus de woning wijzigt er helemaal niets.
  • Isoleren van buitenmuur langs binnen
    Ook het isoleren van uw buitenmuur langs binnen is mogelijk. Let wel, door dit te doen verliest u wat ruimte en het is ook uitkijken voor zogenaamde koudebruggen. Een muur isoleren langs binnen kan door middel van een voorzetwand, maar ook het aanbrengen van isolatieplaten of isolatieschuim is mogelijk. De laatste opties zijn een stuk sneller realiseerbaar en kosten vaak ook minder. Dit is een ingrijpend werk want u dient uw verwarmingelementen en stopcontacten naar voren te halen.
  • Isoleren van buitenmuur langs buiten
    Is er geen spouw aanwezig of is deze niet ruim genoeg om op te vullen, dan is het nog altijd mogelijk om muurisolatie langs buiten aan te brengen. Op deze manier verliest u ook geen binnenruimte. Het laat u ook toe uw buitengevel een nieuwe look te geven. U kunt na het aanbrengen van de muurisolatie immers een nieuwe gevelbekleding kiezen. Ook dit is een werk met meerdere aandachtspunten, zoals het verlengen van uw raamprofielen, dakrand, …

 

Waarom kiest u voor muurisolatie?

We hebben het al aangegeven: u kunt uw energiefactuur aanzienlijk drukken door te kiezen voor muurisolatie. Het laten isoleren van uw muren heeft echter ook nog heel wat andere voordelen:

  • Energiebesparing
    U verbruikt minder energie. Dat is niet enkel goed voor de portefeuille, maar ook voor het milieu.
  • Minder kans op vocht
    Vochtproblemen kunnen ontzettend hardnekkig en lastig zijn. Kiezen voor muurisolatie voorkomt vaak (maar niet alle vochtproblemen)
  • Akoestische isolatie
    Isoleren heeft niet enkel te maken met warmte, maar ook met geluid. Door uw muur te isoleren dempt u ook het omgevingsgeluid. Storende geluiden dringen zo minder binnen.
  • Betere warmteregeling
    In de zomer blijft het binnen frisser, terwijl de warmte in de winter langer blijft hangen: daar komt het eigenlijk op neer.

Hoewel muurisolatie een investering vergt, zet de overheid er wel stevig op in. We moeten met zijn allen onze muren beter gaan isoleren. Daarom zijn er ook premies die u een duwtje in de rug geven. Op die manier kunt u uw investering snel terugverdienen.

ATG Gecertificeerd isolatiebedrijf

ATG gecertificeerd plaatser van spouwmuurisolatie met polystyreen parels of EPS parels.

BCCA Gecertificeerd isolatiebedrijf

BCCA certificatie voor onafhankelijk vastgesteld vertrouwen in gekwalificeerde dienstverlening.

Offerte Aanvragen

De muur na isoleren om te kunnen genieten van een lagere energiefactuur?
Vraag hier uw offerte aan

Isolatie FAQ

Welke premie is er voor spouwmuurisolatie?

Een gecertificeerd inspecteur na-isolatie spouwmuur in dienst bij een gecertificeerde firma kijkt na of uw woning in aanmerking komt voor de premie. Onze verkopers hebben allen de nodige opleidingen gevolgd en examen succesvol afgelegd om deze titel van gecertificeerd inspecteur na-isolatie te mogen dragen. Nu-Isoleren.be is een gecertificeerde firma dus dat is ook een vinkje op de lijst. Als gecertificeerd bedrijf verzorgen we de eerste aanvraag en als alle papierwerk afgehandeld is, verzendt Nu-Isoleren.be u de nodige premiedocumenten voor de afhandeling van uw premie aanvraag via www.mijnverbouwpremie.be.

 

De Vlaamse overheid zorgt voor de uiteindelijke uitbetaling van de premie.

 

Mijn Verbouw Premie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringenVanaf 1 oktober 2022 kunt u de premie online aanvragen via het digitaal loket. U kunt Mijn VerbouwPremie niet op papier aanvragen. Bent u hier niet voldoende mee vertrouwd, dan kunt u het woonloket van uw gemeente contacteren om u te helpen bij uw aanvraag.

 

  • • De premie kunt u voor eenzelfde gebouw voor iedere categorie van werken afzonderlijk of voor meerdere categorieën van werken in 1 keer samen aanvragen.
  • • De behandeltermijn bedraagt maximaal 8 maanden en de premie wordt na maximaal 12 maanden uitbetaald. Uiteraard wordt ernaar gestreefd dossiers zo snel mogelijk te behandelen en uit te betalen.
  • • U moet uw aanvraag uiterlijk 2 jaar na de datum van de laatste factuur (=eindfactuur) indienen. Enkel de voorschot- en tussentijdse facturen met factuurdatum binnen de 2 jaar voor de aanvraagdatum van de premie, komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag.

Waarom zou ik de muur na isoleren?

Kil gevoel in huis, koude muren en een onaangenaam comfort? Dan lijkt het wel dat uw spouwmuren niet geïsoleerd zijn. Dit komt vaak voor in huizen van 1945 tot 2000. U laat dan een enorme mogelijkheid liggen om te besparen op uw energiefactuur. Een gemiddelde gezin zonder woning isolatie verliest veel warmte via en verbruikt per jaar maar liefst voor 3000 kWh per jaar aan energie. Hetzelfde gemiddelde gezin met een goed geïsoleerd huis heeft maar 1250 kWh nodig voor energie. Dat verschilt al snel enkele honderden euro’s per jaar. De meeste huizen zijn eenvoudig te isoleren zonder verbouwing. Spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in enkele uren klaar. Binnen ontstaat er geen stof of vuiligheid. Isoleren verbetert het comfort van uw woning: minder damp op de ramen, warmere vloeren en minder geluidsoverlast van buiten.

Wanneer kan spouwmuurisolatie niet toegepast worden?

Spouwmuurisolatie kan niet geinjecteerd worden wanneer de spouw sterk vervuild is. Een gelijkmatige verdeling van de parels is essentieel om een degelijke isolatie te garanderen. Wanneer resten van mortel of puin aanwezig zijn in de spouw ontstaan er koudebruggen. Dit kan resulteren in vocht of schimmelplekken.

Is Nu-Isoleren.be ATG gecertificeerd?

Nu-Isoleren.be beschikt over de nodige certificering ATG die van ons uw ideaal isolatiebedrijf maken. 100% tevredenheid gegarandeerd!

Vraag Uw Offerte Aan

    Wat vertellen onze klanten?

    Klanten Ervaringen

    Muurisolatie injecteren?

    Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
    De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

    Vraag Hier Uw Offerte Aan

    Toonaangevend In Kwaliteit

    Onze Isolatie Merken

    Wat kost muurisolatie?

    1. Spouwmuurisolatie
    1. Hier bepaalt de breedte van de spouw en de omvang van het isolatieproject de kostprijs. Ook wanneer de gevel in slechte staat is, zal de kostprijs vaak net iets hoger oplopen. Scheuren en barsten zijn nefast voor een goede muurisolatie en zullen dus eerst hersteld dienen te worden. Om spouwmuurisolatie realiseerbaar te houden voor iedereen, kan u wel aanspraak maken op een premie.
    2. Buitenmuur langs buiten isoleren
    1. Hier  zijn het vooral het afwerkingsmateriaal en de arbeidsduur die de kostprijs gaan bepalen. Steenstrips en bakstenen zijn bijvoorbeeld duurder dan crepi of kunststof platen. Bij dit type van isolatie heeft u wel recht op een premie.

    2. Buitenmuur langs binnen isoleren
    1. Hier hangt de kostprijs samen met hoe goed u wenst te isoleren. U kan hier behoorlijk ver in gaan, maar dit drijft de kostprijs uiteraard op. Ook hier zijn er tal van premies mogelijk.
    Welke soorten muurisolatie zijn er?
    • EPS parels
      Vandaag de dag worden heel wat muren geïsoleerd met EPS parels. Ze Door hun kleine diameter vullen uitstekend, komen ze tot in elke kier en bovendien zijn deze parels zijn ecologisch verantwoord. Ingeblazen samen met een lijm op natuurlijke basis, verharden deze parels zich in de spouw uit tot een solide isolatieplaat. De kosten vallen al bij al nog mee, waardoor deze manier van isoleren nog steeds aan populariteit wint.
    • Rotswol
      Rotswol isoleert thermisch, maar dempt ook het geluid aanzienlijk. Bovendien werkt het materiaal vochtregulerend, waardoor vochtproblemen amper voorkomen. De kostprijs ligt net iets hoger dan die van glaswol, maar er zijn dan ook bijkomende voordelen aan verbonden.
    • Glaswol
      Dit isolatiemateriaal is populair. Het is dan ook zeer betaalbaar en beschikt toch over een goede isolatiewaarde. Hoe dikker de glaswol, hoe beter de isolerende werking. Het materiaal is ook makkelijk te verwerken en te plaatsen, heel wat doe-het-zelvers gaan er dan ook mee aan de slag. (Het materiaal is zowel verkrijgbaar in platen als in inblaaswol. (Deze laatste variant is een interessante muurisolatie voor bestaande muren. Er zijn heel wat fabrikanten die kwalitatieve glaswol op de markt brengen. )
    • PUR
      PUR isoleert uitstekend. Bij een smalle spouwmuur is deze muurisolatie vaak de enige optie. PUR schuim is wat duurder, maar het is een interessant isolatiemateriaal. Helaas heeft PUR enkele nadelen oa u kan met een pur-isolatie geen aanspraak maken op een premie.
    • PIR
      PIR is vrij gelijkaardig aan PUR, maar scoort net wat beter op het vlak van brandveiligheid. PIR is dus iets veiliger als isolatiemateriaal. Dit materiaal is enkel in plaatvorm verkrijgbaar en is dus niet geschikt om na te isoleren in de spouwmuur.
    • Gevelbekleding
      Gevelbekleding an sich kan ook voor een aardige isolatie zorgen. Het kostenplaatje kan hier wel stevig oplopen. Ook met sierpleister of crepi krijgt uw isolatie een duwtje in de rug.
    • EPS isolatieplaten
      Van binnenuit uw buitenmuur isoleren is mogelijk met EPS isolatieplaten. Het is efficiënt en behoorlijk betaalbaar. Deze platen bestaan uit isomo of piepschuim.
    • XPS
      Deze kunststof is eigenlijk een verbeterde versie van EPS. U geniet van een hogere druksterkte, waardoor deze isolatie ook in de vloeren gebruikt kan worden. Het is goedkoper dan PUR en PIR en daarom ook vrij populair.
    • Hennep
      Misschien een minder gekend product om te isoleren is hennep. Deze natuurlijke oplossing voldoet echter uitstekend. Bovendien is de kostprijs zeer laag.
    Hoe snel verdient u muurisolatie terug?

    U kan dan wel ecologisch bewustzijn, een investering in muurisolatie wil u terug verdienen. Het spreekt voor zich dat een lagere energierekening al na enkele jaren de kost van de investering overtreft. Reken op om en bij de 7 jaar gemiddeld om uw investeringen in muurisolatie terug te verdienen. Voor spouwmuurislatie mag u tellen op een 4-tal jaar.  Alles hangt uiteraard af van het gekozen materiaal en de oppervlakte.

    Analyseer op voorhand

    Het isoleren van uw muren is belangrijk. Voor u aan spouwmuurisolatie begint is het uiterst aangeraden om uw muren te laten nakijken door een gecertificeerd bedrijf.  Enkel zo krijgt u een correcte analyse van uw gevels en de isolatiemogelijkheden.  Helaas is het zo dat niet elke gevel in eerste instantie geschikt is om onmiddellijk na te isoleren.  Soms dienen er eerst herstel werken aan het metselwerk te gebeuren.  Soms dient er na de isolatie met regendichte bekleding de gevel beschermt te worden. Zo kunnen de kosten dan ook beter ingeschat worden voor uw muurisolatie.

    Muurisolatie overlaten aan een professional

    Een muur isoleren laat u maar beter over aan een gecertificeerd, professioneel bedrijf. Heel wat doe-het-zelvers gaan zelf aan de slag, maar vaak zorgt dit niet voor een optimale isolatie met warmtelekken tot gevolg. Een gecertificeerd, professioneel bedrijf voert een analyse uit, alvorens tot een muurisolatie over te gaan. Zo weten ze perfect met welk isolatiemateriaal ze aan de slag kunnen om uw muur optimaal te isoleren.

    Vraag vandaag nog uw offerte aan voor muurisolatie

    Een offerte op maat voor het isoleren van uw muren? Contacteer ons en we komen, gratis, bij u thuis ter plaatse voor een degelijke analyse van uw muren en bezorgen u een gedetailleerd voorstel.  

    Muurisolatie plaatsen?

    Nu-isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
    De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

    Vraag Hier Uw Offerte Aan